Maassa ja vedessä. Eri vuodenaikoina.

Maassa ja vedessä. Eri vuodenaikoina.

torstai 16. toukokuuta 2013

Kebnekaisu kokkailee: Kuhasalon burgeri

Sillöin tällöin järjestän erilaisille ryhmille erästelyyn liittyviä toimintoja. Avovesikaudella pidän paikallisen melontaseuran toiminnan puitteissa useamman illan melontakursseja ja parin tunnin tutustumismelontoja. Lisäksi olen pitänyt päivän kestävän retkeilykurssin eräälle naisporukalle ja nyt toista kertaa minut kutsuttiin pitämään eräkokkailuiltaa nuorten marttojen toimintaryhmälle. Mikäpäs siinä, ilman muuta! Nämä ovat hauskoja tapoja pitää eräoppaan taitoja yllä.

Kebnekaisun ruokakuljetusväline. Vesitonkka takaritsille, tankoon kylmälaukku ja salaattiainekset.
Selkään reppu, jossa loput kymmenelle hengelle varatut ruoat. Hyvin kulki.

Kokkailuilta pidettiin Joensuun Kuhasalossa, Kalmonkatiskan kodalla, jonka omistaa Joensuun kalastuskunta. Kotaa voi vuokrata sekä yksityishenkilöt että erilaiset organisaatiot. Lisätietoa Kalmonkatiskan kodasta löytyy täältä http://joensuunkalastuskunta.fi/pages/kalmonkatiska-ja-sen-vuokraaminen/kalmonkatiskan-vuokraaminen.php. Paikka on erinomaisen hyvin varusteltu ja sopivan matkan päässä Joensuun keskustasta.

Illan menuksi olin suunnitellut Kuhasalon burgerit ja jälkiruoaksi omenaisen kaurapaistoksen vaniljakastikkeella. Osallistujia oli yhteensä kymmenen.

Kokkailusession pääajatus oli näyttää, että tulilla kokkailu ei välttämättä tarkoita pelkkää makkaran käristämistä vaan nuotiolla voi valmistaa melkein mitä vain kotioloissa sähkölieden äärelläkin.


Burgereiden höysteeksi valmistettiin sipulitomaattipaistos.

Pihvit naudanlihasta, mausteeksi pippuria ja suolaa. Kun vaivaa lihan tiiviiksi, ei pihvit vaadi
kananmunaa, korppujauhoja tai muuta sidosaineita.

Kasvisruokailijalle keitettiin kattilassa bataattiporkkanapihviainekset.

Burgereiden kylkeen viipaloitiin bataattia, joka paistettiin pannulla.
Esipaistettu ciabattaleipä paahdettiin ritilällä hieman ennen burgereiden kokoamista.

Bataatit ja pihvit paistumassa.

Sämpylät odottamassa lämpöön pääsyä.

Sipulitomaattihöystö.

Valmis setti. Aika hyvä.

Pääateriaa nautiskellessa jäi nuotioritilälle valmistumaan folionyytti, jonka sisällä oli hunaja-kaurahiutale-omenalohko-kaneli -sekoitus, joka kruunattiin vaniljakastikkeella.

Ilmeisen tyytyväisiä olivat osallistujat illan antiin, kun eräskin päätyi nuolemaan foliosta kauraomenapaistoksen rippeet. Eikä nuo muutkaan näyttäneet lautaselleen sylkevän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja otetaan mielellään vastaan. Kivoja kommentteja siis. Turhilla kommenteilla voi käydä heittämässä vesilintua. Mutta ei kovasti.