Maassa ja vedessä. Eri vuodenaikoina.

Maassa ja vedessä. Eri vuodenaikoina.

maanantai 2. heinäkuuta 2012

Viimeistelyleiri


Valmistautuessani Kebnekaisen vaelluksen vaatimien fyysisten ominaisuuksien kehittämiseen, jätän väliin peruskuntokauden ja siirryn suoraan viimeistelyleiriin.

Viimeistelyleiripaikka sijaitsee Joensuun Laulurinteellä, jossa on paljon korkeuseroja, erilaista maastoa, vesistöä ja puustoa. Leiri alkaa torstaina 5.7 ja jatkuu aina heinäkuun 20. päivään asti, jolloin harjoittelupäiviä tulee yhteensä kuusitoista. Päivien kesto tulee olemaan vähintään 12 tuntia, joskus jopa 20 tuntia / päivä. Fyysisen jaksavuuden lisäksi leirillä testataan myös henkistä kanttia.

Viimeistelyleirin päivät sisältävät ohjelman mukaan kävelyä paikasta toiseen Laulurinteen sisällä, jossa kilometrejä saattaa parhaimmillaan kertyä jopa 15 / päivä. Vaelluskengät saavat hyvän sisäänajon ja jalat tottuvat rasitukseen. 

Samalla totuttaudun ulkoilmaelämään ja vaihteleviin sääolosuhteisiin. Päivät voivat olla tukahduttavan kuumia, kun taas ilta-aikaan voi hyvinkin olla viileä. Sataakin voi, jolloin pääsen testaamaan vastikään ostamaani kuoripukua. Yöt on tarkoitus viettää kotona, mutta muuten leiri testannee hyvin vaelluksella vaadittavia ominaisuuksia.

Laulurinteen viimeistelyleirissä noussee esille retkeilyn tärkeimmät asiat: syöminen, juominen ja lepääminen. Kun nämä elämisen perusasiat ovat kunnossa, niin jaksaa fyysisesti ja henkisesti paremmin. Epäilemättä leirillä tulee testattua myös vähäisen energian ja nesteen saanti ja sen vaikutus olotilaan.

Poikkeuksena Kebnekaisen vaellukseen, retkiseurueeni on viimeistelyleirillä massiivisempi: alkuvaiheessa siihen kuuluu noin 10 ja puolivälissä reissua noin 200 henkilöä. Toisen viikon loppupuolella porukan määrä kasvaa hetkellisesti jopa 20 000 ihmiseen / päivä, jolloin tunnelmaa voisi ennakoida festivaalimaiseksi. Rankin osuus leiristä tulee epäilemättä olemaan viimeinen kolmannes, jolloin porukka vähenee päivä päivältä ja leirin ohjelma muuttuu yksitoikkoisen fyysiseksi.

Odotan viimeistelyleiriä joka tapauksella jännityksellä, tällä hetkellä jopa enemmän kuin kuukauden päässä odottavaa Kebnekaisea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja otetaan mielellään vastaan. Kivoja kommentteja siis. Turhilla kommenteilla voi käydä heittämässä vesilintua. Mutta ei kovasti.