Maassa ja vedessä. Eri vuodenaikoina.

Maassa ja vedessä. Eri vuodenaikoina.

keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Lähtö lähenee

Hiki, reidet huutaa hoosiannaa ja rinkka painaa kuin pahinkin synti. Askel askeleelta huippu lähenee, mutta kyllä on raskasta. Ennakoin tunnelmia parin viikon päähän.
Tarkalleen kahden viikon päästä olemme kipuamassa kohti Kebnekaisen huippua. Toivottavasti. Viimeaikaiset sääolosuhteet eivät ole imarrelleet myöskään Ruotsin tuntureita, vaan sadepisara poikineen on näkynyt myös Kebnekaisen alueen säätiedotuksissa. Voi siis olla hyvinkin mahdollista, ettei huiputus onnistu.
Saattelin viimeistelyleirin päätökseen vajaa viikko sitten ja uskoisin olevani valmis reissun haasteisiin.

Leiri oli niin toimiva kuin ennakkoon odotinkin: yllättävät rankkasateet testasivat sadevarustuksen, vaelluskengät pysyivät kintuissani 17 päivää putkeen patikoiden useamman kilometrin päivässä ja niukka energiansaanti yhdistettyä fyysisyyteen testasivat retkeilijän kanttia ja kestävyyttä.
Väliviikon olen ajatellut levätä ja kerätä voimia takaisin, mutta ensi viikolla on terästäydyttävä ja alettava varustautumaan seuraavan viikon lähtöön. Tulevan parin viikon ohjelma reissun suhteen on seuraava:

- lepää, mutta älä liikaa
- tee rinkan testipakkaus: pakkaa kaikki tarvitsemasi tavarat ja punnitse rinkka. Tämän jälkeen tyhjennä rinkka ja poista kaikki turha materiaali. Pakkaa rinkka uudestaan.
- täydennä varusteluettelo ja suunnittele muonitusta
- hanki tarvittavat varusteet (kameran akku, juomapullo, muistiinpanovälineet)
- tee rinkan kanssa testikävely
- osta ruoat ja pakkaa ne minigrip-pusseihin
- Orientoidu
- Ota ilo irti joka hetkestä

1 kommentti:

  1. Hyvältä kuulostaa ja vaikuttaa. Ei muuta kun rinkka puolilleen ruisleipää ja lopputilaan muita kamoja se mitä sattuu mahtumaan.

    VastaaPoista

Kommentteja otetaan mielellään vastaan. Kivoja kommentteja siis. Turhilla kommenteilla voi käydä heittämässä vesilintua. Mutta ei kovasti.