Maassa ja vedessä. Eri vuodenaikoina.

Maassa ja vedessä. Eri vuodenaikoina.

keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Kohde


Kebnekaise on Pohjoismaiden korkein tunturi, kun se nousee noin 2104 metrin korkeuteen. Korkeus hieman vaihtelee vuodenaikojen mukaan ja viime vuosina tunturin päällä oleva jäätikkö on valitettavasti ottanut sulaakseen, jolloin tunturi mataloituu vuosi vuodelta.

Luonnollisesti retkisuunnitelmaamme kuuluu Kebnekaisen huiputus, jota varten huipulle menee kaksi merkittyä reittiä: Östra leden ja Västrä leden, joka on reiteistä suositumpi. Östra leden voi olla vaarallinen ilman asianmukaisia varusteita, kun taas Västrä ledenin reitillä pärjää perusvarustuksella. Meidän huiputusreittimme kulkee Västrä ledeniä. Nousua tätä kautta tulee noin viisi kilometriä. Esittelen myöhemmässä vaiheessa tarkemman retkisuunnitelman yöpymispaikkoineen ja päivämatkoineen.
Kebnekaise sijaitsee Kiirunan kunnassa, Pohjois-Ruotsissa ja se on erittäin suosittu vaelluskohde. Suosituimmat kuukaudet ovat heinä- ja elokuu, jolloin sääolosuhteet ovat suosiolliset. Alueelta löytyy myös kauppoja, joissa matkaajat voivat täydentää muona- ja tarvikevarastojaan. Itse en moiseen aio sortua vaan pyrin kantamaan kaiken tarvittavani alusta asti mukana.

Käytän tässä matkakertomuksessa termiä Kebnekaise, jolla tarkoitan tunturin lisäksi Kebnekaisen ympäristöä, jossa tulemme vaeltamaan. Emme siis valloita Kebnekaise-tunturia seitsemää päivää vaan käytän sanaa hieman laajemmassa merkityksessä.

Lisätietoa Kebnekaisesta tarjoaa netti:
http://www.vaell.us/vaelluskohteet/kebnekaise
http://www.sonja.pyykkonen.net/retkeily/kebne.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja otetaan mielellään vastaan. Kivoja kommentteja siis. Turhilla kommenteilla voi käydä heittämässä vesilintua. Mutta ei kovasti.