Maassa ja vedessä. Eri vuodenaikoina.

Maassa ja vedessä. Eri vuodenaikoina.

maanantai 25. kesäkuuta 2012

Ajankohtaa määräävät tekijät


Kebnekaisen sääolosuhteet ovat parhaimmat heinä- ja elokuussa ja se olikin yksi syy satuttaa retki näiden kuukausien saumaan. Myöhemmin syksyllä sääolot saattavat vaihdella rajustikin lumisateen ja auringonpaisteen välillä, joten elokuun alku on suht turvallinen valinta. Tokikaan sääolosuhteisiin ei pysty vaikuttamaan tai niitä ennustamaan, joten sinänsä kaikki on arvoitusta. Veikkailla voi.

Alueella järjestetään lisäksi Fjällraven Classic –vaelluskilpailu elokuun kymmenennestä päivästä lähtien, minkä kanssa emme halua joutua kosketuksiin. Kilpailu tietää nimittäin satoja vaeltajia pyörimässä jaloissa tai ehkä toisin päin. Me emme ole liikkeellä kilpailumielessä. 

Luonnollisesti myös retkikunnan lomat piti satuttaa yksiin.

Tavoitteena on startata matkaan Joensuusta 6.8 ja siirtyä maastoon heti seuraavana päivänä. Seitsemän päivän vaelluksen jälkeen paluukyyti kotiin lähtee 15.8. Nokkelimmat huomaavat, että päivämäärät menevät ristiin yllä mainitun Classic-kilpailun kanssa, mutta tämä on otettu huomioon reittisuunnittelussa. Kilpailun reitti kulkee Nikkaluoktasta Abiskoon, kun me pyörimme pääosin tämän reitin itäpuolella emmekä siksi todennäköisesti törmää yhteenkään kilpailijaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja otetaan mielellään vastaan. Kivoja kommentteja siis. Turhilla kommenteilla voi käydä heittämässä vesilintua. Mutta ei kovasti.